Известие

Collapse
No announcement yet.

Пищялки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Днес и аз свалих коричките с пищялките след като лявата въобще не работеше, а дясната започна да свири произволно. Свалянето беше лесно, след това отидох в Аудиомания директно с коричката и пищялката на нея. Там ми извадиха едни Блаупункт, на които пишеше на първо място в списъка с коли "Алфа 156" и след това за около 15 минути момчето махна обръчето със старите, сложи новите директно, без обръчето в коричката и ги лепна с някаква прозрачна смола, която разтопи с поялника. След това резна кабелчетата на новите и ги запои към буксата и фиксира буксата пак отзад със същата смола. За труда за двете ми взеха ЕДИН лев и общо всичко направи 30... Но наистина разликата е голяма. Ако някой се интересува ще изкопая кутийката от багажника да му кажа модела.
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
    Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
    Alfa Romeo 146 ti

Comment

кажи, че мен ми искат 32лв за една

Comment

Blaupunkt CMT261

Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
        Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
        Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
        Alfa Romeo 146 ti

Comment

пищялки

Ако искаш има и пищялки за 3 лв. двете. Мини по магазините и виж. За 10 - тина лева може да си намериш свестни.
          Zastava 55
          VAZ 2101
          AUDI 80 `80
          VW Golf III `93
          ALFA ROMEO 1,8 TS `98

Comment

скоро слагах бас-каса и усилвател, много съм доволен от тези момчета - фирмата се казва "Автозвук" и се намира на "Руски"N10 (под канала в новата кооперация), щях да сменям и предните говорители с пищялките, но пръснах досъа пари по ремонт на ходовата част и остава за по-нататък новите колонки
            Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Добре де, как се сваля самото легло, в което се слага пищялката? Върти ли се, как? Махнах пластамосовия модул от вратата, който го държи, но не мога да сваля пластмасовия пръстен, в който лежи пищялката ...

Comment

Продължавам да си блъскам главата с тая пищялка. Така и не мога да махна пластмасовият пръстен (леглото), където лежи.

Иначе пищялката е това на снимките.
                Също ме интересува дали има начин това чудо да се ремонтира, защото да намеря подобна е мисия невъзможна.

Comment

не се ремонтират
                  купи си продават се
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
                    Продължавам да си блъскам главата с тая пищялка. Така и не мога да махна пластмасовият пръстен (леглото), където лежи.

Иначе пищялката е това на снимките.
                    Също ме интересува дали има начин това чудо да се ремонтира, защото да намеря подобна е мисия невъзможна.
                    Колега не разбрах нещо "пищялката" която е на снимките е била в колата Ви или искате да сложите тия пиезокристални "пищялки" на мястото на оригиналните динамични? Аз лично не харесвам звука на пиезокристалните.
                    Първоначално публикувано от търтей
                    не се ремонтират
                    купи си продават се
                    Искам да отбележа за колегата, че зависи каква е повредата, едната от моите също не свиреше и си я ремонтирах и сега свири прекрасно! Надявам се да е за по-дълго време тъй като не надувам много музиката в колата.
                    А иначе трябва да се отблокира контрата и да се завърти пласмасовия пръстен на който е монтирана пищялката. Обаче нямам как да ви го обясня с думи... огледайте добре зъбчетата и как е направено! На моята имаше мисля и стрелка на къде трябва да се завърти при монтаж... т.е. въртите в обратната посока. Това последното не съм на 100% сигурен... но имаше някакви знаци в това съм сигурен.
                    Здраво натискане не трябва. Аз лично си порязах единия пръст на закривените ушички на мрежичката, т.е. и "кръв и проляхме"
                    Have A Nice Day
                    o/_______\o
                    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                    []=о===о=[]

Comment

Това ми е оригиналната пищялка ... по-точно лявата, дясната си свири. Искам или да я сменя или да я ремонтирам. Търсих в 1-2 магазина, ама удрям на камък. Заради това ми мина през главата да я ремонтирам, ама ако не става, продължавам с търсенето и това е ...

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
                        Това ми е оригиналната пищялка ... по-точно лявата, дясната си свири. Искам или да я сменя или да я ремонтирам. Търсих в 1-2 магазина, ама удрям на камък. Заради това ми мина през главата да я ремонтирам, ама ако не става, продължавам с търсенето и това е ...

Ужас вгледах се по внимателно в снимките... Вие сте извадили само магнита на високочестотния говорител... Съжалявам мисля, че колегата е прав и ще трябва да си купите нови... вече не могат да се ремонтират предполагам Дано не са много скъпи!
                        Проверете в Александър Ауто... пращат с куриер и наложен платеж, само оригинални части на оригинални цени!
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                        []=о===о=[]

Comment

HERTZ DT-16 - А тия стават ли за 156 2.4 JTD?
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

Working...
                          X